Sociedad

TSC té via lliure per fer canvis i moure treballadors al servei d'ambulàncies

El Tribunal Superior de Justícia, a diferència del que va passar la primera vegada que el cas va arribar a judici, entén que la negociació aquesta vegada ha estat neta i, per tant, té les mans lliures per moure fins a 151 dels 500 treballadors que té. Els sindicats estudien recórrer-ho al Tribunal Suprem.

Una ambulància. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

L'empresa al·lega que volia millorar el transport no urgent movent-hi una part dels conductors del servei urgent, on argumenta que hi havia excés. Però una anterior sentència ratificada pel Tribunal Suprem va concloure que, encara que tingués motius per fer-ho, la negociació va estar viciada per les pressions que va fer als treballadors perquè es baixessin la categoria laboral i el sou i per un boicot a la feina dels sindicats.

Uns sindicats que denunciaven que al darrera de tot el procés només hi havia l'objectiu de baixar massa salarial i substituir treballadors qualificats amb antiguitat per altres amb contractes més precaris. I que, tot això, era per recuperar-se del fet d'haver aconseguit el servei ofertant 1 milió d'euros menys que l'anterior adjudicatària.

Després d'acatar la primera sentència tornant la categoria, el sou i els llocs de treball als afectats, TSC va tornar a iniciar el procés i els treballadors van tornar a impugnar-ho. Ara, però, el jutge considera que el procés ha estat net i que si hi ha algú que no ha volgut negociar són els representants dels treballadors.

La sentència, que no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem, permet a TSC (que pertany als mateixos propietaris de Port Aventura, el grup Bonomi) moure 72 conductors del transport urgent al no urgent, 17 conductors faran el camí a la inversa i 62 ajudants passaran del no urgent a l'urgent. En total, 151 treballadors veuran modificades les seves condicions de treball i en alguns casos, de lloc de treball.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00