Sociedad
VAGA FUNCIÓ PÚBLICA

El Govern demana als sindicats un avís per a l'aturada de 72 hores

Dilluns vinent l'executiu i els representants sindicals es tornaran a reunir per negociar els serveis mínims

Una imatge dels moments previs a la reunió entre el Govern i els sindicats. / C.G. ANA

Govern demana als sindicats que avisin de les aturades amb una antelació de 72 hores, i no de 24, i els emplaça al proper dilluns per negociar els serveis mínims.

L'executiu i els representants sindicals s'han reunit aquest matí per parlar de la reforma de la Funció Pública, de la vaga, i dels serveis mínims. La trobada ha durat mitja hora, i no ha satisfet els sindicats, que han lamentat que Govern continui insistint amb la nova llei, diuen, que han imposat, i no vulgui posar-se treballar sobre un full en blanc. A més, han trobat a faltar una proposta de serveis mínims.

Tal i com ha informat la ministra de la Funció Pública, Eva Descarrega, el Govern ha comunicat als representants sindicals que les diferents direccions estan treballant per definir els serveis mínims i que al llarg de la setmana se'ls farà arribar la proposta, de cara a una nova reunió dilluns vinent.

Descàrrega també ha assenyalat que han demanat als sindicats que ampliin el marge d'avís de la vaga a 72 hores, una petició que els representants sindicals diuen que han de valorar.

La ministra ha explicat que en la trobada d'aquesta matí l'executiu ha entregat per escrit als sindicats diverses propostes en relació a la nova llei, com ara que el nou règim de quinquennis no s'apliqui fins que entrin en vigor els reglaments que desenvolupin el complement de carrera i el complement de productivitat. Descàrrega, ha assegurat, a més, que la llei de la Funció Pública entrarà a tràmit en les properes setmanes.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00