Sociedad

Vist per a sentència el judici per la mort dels joves Emma i Manel a la N-340

Les acusacions consideren provat que l’acusat conduïa sota els efectes de la cocaïna quan es va produir l’accident, mentre que la defensa en demana l’absolució

Un pla general de la sala de vistes del jutjat penal de Tortosa. / Anna Ferràs ACN

Tortosa

Ha quedat vist per a sentència el judici contra el conductor que el desembre de 2016 va provocar l’accident de trànsit a la carretera N-340 en que van morir l’Emma i el Manel, dos joves de 15 i 18 anys veïns d’Amposta i Masdenverge.

La defensa ha tornat a demanar l’absolució i la fiscalia i dos de les acusacions han demanat quatre any de presó per un delicte contra la seguretat viària per conducció sota els efectes de les drogues i dos homicidis per imprudència greu. La representant legal de la família de l’Emma demana, però, cinc anys de presó.

L’advocada ha explicat que davant la impossibilitat de demanar una pena major per altres vies, ha optat per sol·licitar una pena amb agreujant. Entén que, tot i que no hagués un excés de velocitat, sí es pot entendre que hi ha temeritat manifesta en l’actitud de l’acusat per conduir sota els efectes de les drogues sabent les greus conseqüències que això pot comportar.

Precisament la manca de la possibilitat de demanar una pena més dura és un dels elements que més indignació causa entre les famílies de les dos víctimes mortals i les prop de 200 persones que durant els dos dies han seguit el judici des de fora del jutjat. També hi ha molta indignació per la manca de penediment de l’acusat.

Totes les acusacions, així com la fiscal, han considerat provat que el consum de drogues per part de l’acusat va influir en l’accident, malgrat que aquest no ha reconegut en la seua declaració haver consumit cocaïna. És més, tant ell com el seu advocat han sostingut que les patologies que pateix l’home, entre elles hipertensió o dificultats respiratòries, no són compatibles amb el consum de drogues.

També han intentat posat en dubte la cadena de custòdia de la proba de drogues. L’acusat també intentava desmentir que no s’hagués preocupat per l’estat de les víctimes en els moments posteriors a l’accident argumentant que va ser el primer a trucar els serveis d’emergències.

Bona part de la segona i darrera sessió del judici també va estar protagonitzada per les diferències d’opinió entre els pèrits sobre la causa de l’accident. Mentre que el pèrit de la defensa intentava sostenir que l’accident va ser causat per l’explosió d’una roda de la furgoneta de l’acusat, el pèrit d’una de les acusacions i l’expert dels Mossos d’Esquadra que va fer l’informe de reconstrucció de l’accident sostenien que no havia cap indici en el lloc dels fets que apuntés a aquest extrem.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00