Sociedad

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona tindrà una segona sala d’hemodinàmica

Cada any la sala d'hemodinàmica del centre tarragoní atèn un miler d'angioplàsties i el 2017 va tenir més de 500 activacions de codi infart. La sala actual té un ús intensiu de dilluns a divendres i 24 hores els set dies de la setmana per l'activació, precisament, del codi infart.

Núria Torres ACN

Tarragona

L’Hospital tarragoní tindrà una segona sala d’hemodinàmica. El consell d’administració de l’Institut Català de la Salut ha donat llum verda al concurs per la provisió d’una segona sala.

El nou espai s’ubicarà en paral·lel a l’actual per optimitzar zones comunes com la secretaria, el transfer, els despatxos mèdics, els vestidors i la zona de descans. La sala actual d’hemodinàmica té un ús intensiu, de dilluns a divendres, i 24 hores els set dies de la setmana per a l’activació del codi infart.

L’any passat es van realitzar 1000 angioplàsties i va tenir 520 activacions de codi infart, 50 més que al 2016.El cap de cardiologia de l’Hospital Joan XXIII, Alfredo Bardají, explica que “tot i el gran volum d’activitat d’aquesta sala, encara queda una part de població, concretament la del Vendrell, que s’atén a Barcelona”. Bardají puntualitza que “aquesta població suposa uns 400 cateterismes diagnòstic i terapèutics a l’any, que es faran en aquesta segona sala”. La segona sala d’hemodinàmica comptarà amb la tecnologia més moderna amb integració de tècniques d’imatge cardíaca i servirà per realitzar, a més, uns 150 procediments d’electrofisiologia.

Segons ha informat el centre hospitalari, els pacients que pateixen més infarts tenen una mitjana d’edat d’entre 60 i 70 anys, tot i que actualment han augmentat els casos de pacients més joves. Dues terceres parts són homes i les persones fumadores i diabètiques presenten més risc. Alfredo Bardají afirma que “la mortalitat actualment està al voltant d’un 6%, quan fa 30 anys se situava sobre el 40%”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00