Sociedad

Més d'un mort a la feina cada mes durant el 2017

13 persones van perdre la vida l'any passat en accidents laborals a les comarques de Girona. Això és quatre vegades més que el 2016 i és l'única demarcació catalana on augmenta.

Els accidents laborals van superar els 10.000 el 2017 a Girona i segons els sindicats són xifres "insostenibles" que demostren falta de prevenció i inspeccions.

Imatge d'una empresa de Maçanet on aquest any hi ha hagut un accident mortal. / Imatge: ACN

Girona

10.428 accidents a la feina es van registrar l'any passat, la meitat d'aquests al sector serveis. Molt per sobre de la indústria i la construcció.

7 de cada 10 van ser accidents lleus, el 25% greus i la resta (el 5%) mortals. 13 treballadors van perdre la vida a la feina l'any passat (l'any abans s'havien registrat 3 morts i l'anterior 7) i segons el secretari general de Comissions Obreres a Girona, Bartomeu Compte, les dades de sinistralitat que ens deixa el 2017 són "desproporcionades i insostenibles".

Diu que només es podran revertir si les empreses inverteixen en prevenció i es fa públic el nom de les que més incompleixen, una demanda que coincideix amb la que va fer temps enrere el seu homòleg a la UGT, Xavier Casas.

Bartomeu Compte, CCOO

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000154071/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Compte diu que les "preocupants" dades de sinistraalitat del 2017 són la culminació d'anys que no s'ha fet una bona prevenció de riscos laborals.

Amb la crisi econòmica, afegeix, les empreses han retallat en formació i en prevenció i les mesures de seguretat són més difícils i costoses d'implementar en petites empreses, que és la majoria del teixit empresarial de les comarques de Girona.

CCOO també reclama més inspeccions de treball però, sobretot, més sancions si les empreses no solucionen les mancances.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00