Sociedad

Els treballadors de Girona + Neta reclamen que els treguin el GPS

Els treballadors de l'empresa que s'encarrega de la neteja de la ciutat de Girona portaran als jutjats la clàusula del contracte que obliga els escombriaires a portar un GPS.

Diuen que treballen per Girona + Neta però no són propietat de l'empresa i critiquen que el GPS només serveix per recriminar-los que no compleixen unes rutes que són impossibles de complir. També reclamen un augment de plantilla.

Els treballadors, concentrats davant de l'Ajuntament. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

El GPS el porten a la butxaca els gairebé 40 escombriaires que fan rutes a peu. Els van començar a portar en fase de proves a l'octubre i el novembre i des del mes de gener ja és obligatori.

El secretari general de Comissions Obreres a les comarques de Girona, Bartomeu Compte, diu que és com fer-los portar una polsera de maltractador. I el secretari del comitè d'empresa de Girona + Neta, Calixto Gómez, diu que el GPS només evidencia que les rutes que els dissenya l'empresa són inassumibles.

Calixto Gómez, secretari comitè empresa Girona + Neta

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000155104/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Gómez, mentre al contracte hi diu que un operari de la netaja que va a peu només pot fer 4’5 kms al dia, algunes rutes tenen “10, 12 o 14 kms”.

Per això reclamen que fa falta contractar a com a mínim 11 treballadors més, quatre vegades més -adverteix- del que proposa l'empresa.

Han anunciat mobilitzacions fins a final de mes si l'empresa no rectifica i de manera inmediata aniran als jutjats a denunciar la clàusula del contracte que els obliga a portar aquest GPS.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00