Sociedad

Boya surt del Suprem sense mesures cautelars

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha assumit que la DUI no va ser 'cosmètica', sinó que buscava una efectivitat real. Tot i això, el jutge Pablo Llarena no ha adoptat cap mesura cautelar contra ella en no sol·licitar-la el fiscal

La CUP, al Suprem

Crits de "Visca Terra Lliure" a l'arribada de Mireia Boya al Tribunal Suprem / Atlas

Madrid

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha assumit davant el Suprem que la declaració unilateral d'independència (DUI) no va ser 'cosmètica', sinó que buscava una efectivitat real, després de la qual cosa el jutge Pablo Llarena no ha adoptat cap mesura cautelar contra ella en no sol·licitar-la el fiscal.

Segons fonts de l'acusació exercida per VOX, Boya, a preguntes del magistrat, ha assumit que la declaració d'independència unilateral buscava una efectivitat real per complir 'el mandat' de les seves bases.

Aquesta afirmació contradiu la qualificació de "simbòlica" que han van donar a la DUI en les seves respectives declaracions al Suprem diversos exmembres del Govern també investigats en aquest procediment.

Segons les mateixes fonts presents en la declaració, a preguntes del seu lletrat Boya ha afirmat que "agents de paisà van sortir a caçar amb porres als independentistes" en ocasió del referèndum del passat 1-O i ha atribuït les destrosses dels vehicles de la Guàrdia Civil durant el setge a la Conselleria d'Economia del passat 20 de setembre a periodistes que cobrien la concentració.

L'exdiputada 'cupaire' ha declarat durant una hora i deu minuts , i només ha contestat les preguntes de la seva defensa i del jutge Llarena.  Després ha parlat amb els periodistes i ha explicat que si bé no li han demanat cap mesura cautelar 'hi ha quatre persones segrestades per l'Estat espanyol', i s'ha reafirmat en la declaració d'independència del 27 d'octubre. L'exdiputada ha dit que aquella declaració d'independència es va veure truncada per 'un cop d'Estat en forma d'article 155 i per la imposició d'altres eleccions, que hem tornat a guanyar'.

També ha retret al Govern espanyol que segueixi sense dialogar i ha lamentat que la Constitució sigui 'un mur, i davant els murs la gent es mobilitza'

Mireia Boya ha arribat a l'alt tribunal passades les 10:30 hores, on ha estat rebuda per una delegació de diputats d'ERC i un centenar de simpatitzants arribats de Barcelona i Lleida.

La CUP, al Suprem

L'exdiputada 'cupaire' és la primera del seu partit que compareix al Tribunal Suprem a Madrid i d'aquesta manera arrenca  un període de declaracions clau davant Llarena. Dilluns 19 de febrer hi aniran la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i la coordinadora nacional del PDeCAT, Marta Pascal; el dimarts 20 serà el torn de l'expresident Artur Mas i l'expresidenta de l'AMI Neus Lloveras i el dimecres 21, el d'Anna Gabriel.


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00