Sociedad

L'Hospitalet de Llobregat acollirà una seu del Village Underground

Aquest projecte de promoció cultural ja funciona a Londres i Lisboa i suposa un pas endavant en la consolidació del Districte Cultural que impulsa la segona ciutat de Catalunya

Village Underground, el gran "hub" cultural de Londres que ja porta 10 anys d'història i que ara tindrà un reflexe a l'Hospitalet / www.villageunderground.co.uk

L'Hospitalet de Llobregat

El projecte Village Underground s'instal•larà a L'Hospitalet de Llobregat abans d'acabar l'any. Ho ha anunciat l'alcaldessa, Núria Marín, en la conferència anual en la que fa balanç i parla de les perspectives de futur de la ciutat.

El Village Underground, que ja funciona a Lisboa i Londres. És un espai multifuncional d'intercanvi cultural. Combina la programació d'activitats de tot tipus amb espais de producció i residències d'artistes. L'alcaldessa, Núria Marín, assegura que el projecte encaixa perfectament amb el projecte de Districte Cultural de caràcter metropolità que està impulsant l'Ajuntament. Marín assegura que faran tot el possible perquè aquest equipament pugui obrir portes abans d'acabar el 2018.

L'Hospitalet de Llobregat acollirà una seu del Village Underground

Aquesta iniciativa, que es farà a una nau del carrer Cobalt, significa també un pas endavant per al Districte Cultural que l'any passat va sumar 50 empreses. L'Ajuntament ha iniciat ja els tràmits per adquirir un antic recinte industrial per fer créixer la Casa de la Música, un centre formatiu i integral d'activitats d'aquest àmbit.

Més hotels de negocis

L'alcaldessa de L'Hospitalet ha anunciat també que aquest any començaran les obres de dos nous hotels de 4 estrelles al Carrer Botànica i la plaça d'Europa. Amb aquests, a l'Hospitalet hi haurà 16 establiments hotelers quan fa 20 anys no en tenia cap. Marín explica que les limitacions que ha posat Barcelona els ha beneficiat en aquest sentit. Però assegura que el fet que la capital posi fre a determinades activitats pot perjudicar la seva ciutat i demana "un lideratge més fort" per impulsar la marca Barcelona.

Sobre infraestructures, Núria Marín, ha explicat que confia que en pocs dies el Ministeri de Foment presenti el projecte per soterrar les vies i fer l'intercanviador de la Torrassa. Un pla que hauria de tenir, segons l'alcaldessa, calendari i pressupost creïbles.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00