Sociedad
SUCCESSOS

Cambrils es refà dels atemptats mig any després

Hotelers i botiguers coincideixen: el tràgic succés no ha passat factura a nivell econòmic.

L'ajuntament prepara diversos actes d'homenatge de cara al proper mes d'agost, per quan faci just un any.

Passeig marítim de Cambrils. / ACN

Cambrils

"Ningú en parla; ho veiem ja tan llunyà". És l'opinió -molt compartida- del president dels botiguers de Cambrils. Just ara fa mig any dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils, dels quals aquest municipi turístic de la costa tarragonina se'n va saber refer molt ràpid.

Si bé els cambrilencs no oblidaran aquella matinada de pànic i desconcert al passeig marítim, que es va saldar amb una persona morta, set més de ferides i cinc terroristes abatuts, la vida diària recuperava la normalitat en no més de 48 hores. De conseqüències econòmiques per al comerç, cap ni una. De fet, l'ocupació als allotjaments de Cambrils i al conjunt de la Costa Daurada ha crescut un 5% aquest 2017, en comparació a l'any passat. S'ha notat un descens del mercat espanyol, però en cap cas atribuïble als atemptats, sinó a la situació política que viu el país.

Records i homenatges

L'Ajuntament de Cambrils ha organitzat aquest divendres un debat que vol ser una mirada enrere als sis mesos dels atemptats del 17 d'agost i matinada del 18, i ja prepara un acte de més envergadura quan es compleixi l'any -durant el qual s'inaugurarà un element urbà de record a les víctimes. A l'Arxiu Municipal es conserven més d'un centenar de documents de condol arran els fets. "Va ser el pitjor moment que he viscut mai com a alcaldessa", afirma Camí Mendoza

L'arxiver, en Pedro, explica que tot està ben classificat. Hi ha un total de 114 dibuixos i texts, en diferents formats i idiomes. Alguns presenten l'inconfusible traç d'infants. Al museu també s'hi conserven diversos objectes. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00