Sociedad

El Congrés aprova desmantellar el Castor amb un informe previ de seguretat

La comissió d’Energia ha aprovat una proposició no de llei d’ERC on es demana segellar els pous i desmantellar de forma imminent el fallit projecte

IMatge d'arxiu de les instal·lacions marines del Projecte Castor. / ACN Jordi Marsal

Tortosa

La Comissió d’Energia del Congrés dels Diputats ha aprovat desmantellar les instal·lacions del projecte de gas Castor, però sempre que els informes tècnics en garanteixin la seguretat. Es tracta d’una declaració que té més recorregut polític que executiu, però que ha estat valorada positivament perquè que no ha rebut cap vot en contra.

La comissió ha aprovat una proposició no de llei d’ERC on es demana segellar els pous i desmantellar de forma imminent el Castor. La proposició no obliga el govern a complir-la, però s’ha volgut destacar que en aquesta ocasió els diputats del PP no han votat en contra i només s’han abstingut.

El diputat d’ERC, Jordi Salvador, era l’encarregat de defensar la proposta. El republicà demanava un calendari d’actuacions i una comissió de seguiment. “Demanem el segellat i el desmantellament del Castor i que això es faci amb la màxima transparència i comunicant quins estudis s’estan fent, les conseqüències i quant costa això”, reclamava.

El diputat també exigia un calendari públic de les actuacions a fer i la creació d’una comissió informativa de seguiment on hi hagi els ajuntaments i els governs autonòmics afectats directament pels terratrèmols del Castor.

La proposta d’ERC va comptar amb els vots a favor del PSOE, Ciutadans, Unidos Podemos i PDECat, entre d’altres. Els diputats de PP s’abstenien Jose Alberto Herrero Bono, diputat del PP, insistia que no es pot desmantellar el projecte Castor sense tenir abans els informes que descartin cap tipus de risc. “El més previsible és el desmantellament, però abans hem d’estudiar les alternatives tècniques i econòmiques per assegurar-se que es fa de forma segura per a les persones i el medi ambient”, argumentava.

El que no va concretar és si aquests estudis ja s’han demanat o bé si el Ministeri d’Energia té intenció de fer-ho. El diputat d’ERC Jordi Salvador també ha reclamat una auditoria o informe tècnic sobre el cost total que ha tingut el Castor.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00