Sociedad

Ripoll demana ser acusació particular en la causa judicial sobre els atemptats

Són part perjudicada com a municipi, diuen, i estan tips de la manca de respostes per part del govern de l'estat espanyol sobre la vinculació de l'imam de Ripoll amb el el CNI.

L'alcalde de Ripoll, al mig de la imatge. / Imatge: ACN

Ripoll

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, diu que volen tenir accés a tota la informació per aconseguir arribar fins al final i denuncia el silenci del Ministeri de l'Interior i els representants a Catalunya del govern de l'estat espanyol des de que es va saber que l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, havia estat confident del CNI.

Per tenir accés a tota la informació de la causa oberta a l'Audiència Nacional que invetsiga els atemptats l'Ajuntament s'ha personat com a acusació particular, com a part afectada, i està a l'espera de si el jutge ho accepta.

Jordi Munell, alcalde de Ripoll

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000155174/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Els ciutadans ens demanen explicacions i sembla que estiguem jugant a una lliga diferent" critica Munell i assenyala directament el subdelegat del govern espanyol a Girona, José Manuel Sánchez-Bustamante, per no haver dit "ni ase ni bèstia" durant la junta de seguretat que es va celebrar el passat mes de setembre a Ripoll quan encara no havia transcendit la vinculació entre l'imam i el CNI. Creu que era un "bon moment per compartir la informació".

 Dilluns que ve hi ha prevista a Madrid una reunió de la comissió d'Afers Secrets amb la presència del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que encara no ha respost a l'ajuntament de Ripoll si hi poden assistir, critica l'alcalde.

El pla de conviència de Ripoll, model per altres ciutats

Demà, 17 de febrer, es compleixen sis mesos dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Des de l'agost, a Ripoll s'han engegat dotze taules de treball d'àmbits diversos com educació, seguretat, cultura o creences, per tenir eines i detectar intents de "radicalisme ideològic". El nou pla local de convivència que treballa Ripoll ha de servir d'exemple i s'ha de poder exportar a la resta de ciutats catalanes, afirma la Generalitat.

Segons el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, l'objectiu final del nou pla de convivència és aconseguir que ningú quedi exclòs i "tothom se senti del municipi. Per aconseguir-ho, s'estan treballant "factors de risc" com les desigualtats o "la no pertinença".

Els centres escolars de Ripoll estan immersos en aquest nou pla de convivència i en intentar detectar possibles captacions de radicalisme ideològic. El director d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, diu que no han detectat cap incident de convivència als centres ni de discriminació i ha anunciat que posaran en marxa un nou pla educatiu d'entorn que també volen exportar a altres centres educatius. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00