Sociedad
ECONOMIA

L'oposició rep amb sorpresa la petició d'adhesió a l'FMI

Els consellers generals lamenten que no se'ls hagi informat en el sí de la comissió de vigilància

Agencias

Andorra la Vella

L'oposició rep amb sorpresa l'anunci del Govern de sol·licitar l'ingrés al Fons Monetari Internacional i mostra els seus dubtes si serà la millor solució.

Els grups parlamentaris han coincidit a criticar que l'executiu no n'hagi informat al Consell General i es demanen si Andorra podrà complir amb els requisits per entrar-hi.

Especialment crític ha estat el Partit Socialdemòcrata. El conseller general, Pere López, s'ha mostrat decebut perquè el Govern ha menystingut la tasca de la comissió especial de vigilància del sistema financer. Assegura que el que es buscava era un tercer pagador pel sistema financer i diu que l'FMI no ho és. També ha lamentat que no s'avaluï l'opció del Fons Monetari Europeu.

Qui també ha estat molt crític ha estat el conseller general d'SDP, Víctor Naudi. Coincideix amb López que és una manca de respecte al Consell General. Creu que fer aquest pas a finals de legislatura no és el millor moment i que pot haver cedit a la pressió d'algun grup.

De la seva banda, el president del grup mixt, el conseller general d'Unió Laurediana, Josep Pintat, creu que a nivell reputacional com a prestador d'última instància a nivell de país és positiu. Lamenta que a la comissió especial no els hagi arribat a la informació. Espera que el Govern hagi calibrat el que significa fer aquest pas.

La consellera general liberal, Judith Pallarès, ha valorat positivament la voluntat de realitzar l'ingrés a l'FMI. Pensa que és una proposta que serveix per reforçar el sistema financer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00