Sociedad

José María Chavarría: "Què passarà amb alguns municipis petits d'aquí a deu anys?"

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, José María Chavarría, reclama mesures correctores a l'administració per evitar la pérdua de població a les Terres de l'Ebre.

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, José María Chavarría, als estudis de Ràdio Ebre. / S.Tejedor CADENA SER

Tortosa

"Què passarà d'aquí a deu anys amb alguns municipis petits de la Terra Alta o la Ribera d'Ebre?". Aquesta és la pregunta que ha llençat el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, José María Chavarría durant una entrevista al programa Hora Ebre.

El president de l'ens cameral ha reclamat a les administracions "mesures correctores" per poder frenar la pérdua de població a les Terres de l'Ebre. Chavarría creu que cal apostar pels incentius fiscals i per la millora dels serveis per evitar que alguns dels petits municipis de les Terres de l'Ebre acabin desapareixent o "simplement quedin com a espais turístics on s'anirà només a l'hivern i a l'estiu".

La pérdua de població no és l'única preocupació del president de la Cambra. Chavarría també ha lamentat que no hi hagi la cohesió política suficient per poder impulsar la navegació fluvial per riu Ebre: "Necessitaríem una torre de control a l'entrada del riu, falta una draga permanent a l'entrada per a que les embarcacions que vulguin entrar amb una carta de navegació, que tampoc tenim , puguin entrar amb tota tranquil·litat". El president de l’ens cameral  ha defensat que  la navegació,  des de la desembocadura fins a Tortosa,  representaria un impuls definitiu i diferenciador per al turisme,  sempre que es dotés al territori d’uns serveis mínims.

Al llarg de l'entrevista, Chavarría ha mostrat la seva confiança que es puguin celebrar eleccions per poder renovar els òrgans directius de les Cambres de Comerç. De moment, però, no ha volgut avançar si optarà a la presidència. José María Chavarría és president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa des del maig del 2015, quan va susbtituir José Luis Mora.

Entrevista president Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa 15-02-2018.

26:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1518717556_893554/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>




 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00