Sociedad

20 escoles de Barcelona instal·len sensors per mesurar la contaminació

Alumnes, professors, pares i mares de tots els districtes han instal·lat 810 sensors per conèixer els nivells de diòxid de nitrogen que hi ha al voltant de les escoles

IS Global

Barcelona

Divendres 16 de febrer a la tarda, alumnes de primària, professors, pares i mares de tots els districtes de Barcelona van sortir en grups i equipats amb escales, per col·locar 810 sensors que durant un mes mesuraran el nivell de diòxid de nitrogen que es respira al voltant dels centres.

Els han col·locatals patis de les escoles, a les aules, als parcs on juguen al sortir de classe i als seus carrers. L’objectiu, segons Josep Perelló, professor de física de la Universitat de Barcelona i coordinador d’aquest projecte que es diu xAIre, “és que tots ells siguin conscients de com és l’aire que respiren a diari per poder prendre decisions com ara canviar de ruta per anar a l’escola, o proposar accions concretes a nivell d’escola o a nivell de ciutat per millorar la qualitat de l’aire”.

És la primera vegada que es posen tants sensors per mesurar el diòxid de nitrogen a la ciutat. Les dades que aportin aquests 810 sensors temporals se sumaran a la informació que recullen de forma permanent set estacions de la Xarxa de Qualitat de l’Aire de la Generalitat.

Aquesta activitat la impulsa l’Estació Ciutat del CCCB i ha estat possible gràcies a un patrocini de DKV i 4sfera, que són els qui han dissenyat els sensors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00