Sociedad

60.000 euros de fiança per a Rovira. Pascal, en llibertat

El jutge no ha decretat cap mesura cautelar per a la coordinadora del PDECat i estableix "un termini raonable" perquè Rovira dispositi la quantitat fixada. Totes dues han reconegut que la DUI va tenir un caràcter "polític" no vinculant

Marta Rovira (esquerra) i Marta Pascal, a la seva arribada al Tribunal Suprem / Agències

Madrid

El jutge Pablo Llarena ha decidit deixar en llibertat sense cap mesura cautelar a la coordinadora del PDECat, Marta Pascal i ha decretat una fiança per a la secretària general d'Esquerra Republicana, a Marta Rovira, després de prendre-li declaració com a imputada durant aproximadament dues hores. El jutge li dóna un termini "raonable" per a abonar 60.000 euros i així evitar l'entrada a la presó, mesura sol·licitada per la Fiscalia després que l'acusació popular de VOX sol·licités el seu ingrés a la presó.

El magistrat ha decidit deixar Rovira en llibertat sota fiança, segons ha explicat a la sala, per entendre que no hi ha un risc real de destrucció de proves com tampoc de reiteració delictiva, desestimant completament també que pugui escapolir després d'haver-se presentat al Tribunal Suprem quan ha estat citada. 

Rovira ha negat davant del jutge haver jugat un paper determinant en tot el Procés sobiranista unilateral, negant ser la persona que impartia ordres tal com afirma la Guàrdia Civil, i reconeixent que existia un full de ruta però que cada partit tenia la seva pròpia, i que el document conegut com #EnfoCATs no era l'únic que es va manejar al llarg dels mesos anteriors a l'1-O.

Rovira, llibertat sota fiança de 60.000 euros

Sobre l'agenda de Josep Maria Jové, Rovira ha reconegut que va acudir a les reunions a què va ser convocada per Puigdemont però ha assegurat que l'apuntat pe l'exalt càrrec de la Generalitat seran "les seves" percepcions.

“ANNA GABRIEL NO S’ESCAPOLEIX DE RES”

Ha estat l'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, qui s'ha referit a l'estada a Suïssa de la seva excompanya de bancada, Anna Gabriel, també imputada en el Tribunal Suprem, i la possibilitat que no comparegui demà al Suprem: "Anna Gabriel no s’escapoleix de res, i nosaltres compartim una estratègia jurídica i política i comunicació conjunta, estem en la mateixa organització, el nostre equip jurídic és el mateix i hem parlat, el que fa que ella ho explicarà en roda de premsa"

Marta Rovira i Marta Pascal compareixen avui al Suprem


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00