Sociedad

L'Audiència confirma que només els ajuntaments han de gestionar Aigües de Girona, Salt i Sarrià

L’Audiència de Girona ratifica la decisió del jutjat número 2 de nomenar administradors judicials Girona, Salt i Sarrià.

El soci privat, Girona S.A. s’ha d’apartar definitivament de la gestió

L'exconseller delegat d'AGISSA, Narcís Piferrer, i els advocats Cristóbal Martell i Carles Monguilod, sortint del jutjat a finals de setembre passat. / ACN/arxiu ACN

Girona

L'Audiència de Girona ha desestimat el recurs que va presentar Girona S.A, el soci privat d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià, contra la decisió del jutge instructor d'apartar aquesta empresa privada de la gestió de la companyia d'aigües i nomenar administradors els tres ajuntaments.

L’auto de l’Audiència de Girona, que firma la magistrada de la secció tercera, Fàtima Ramírez, diu que “la intervenció judicial de l’administració es produeix com a conseqüència de la presumpta comissió en l’administració d’AGISSA per part de responsables de Girona SA d’actuacions il·lícites –delictes d’administració deslleial, apropiació indeguda, prevaricació i malversació de diners públics- que han perjudicat econòmicament una societat constituïda per gestionar un servei públic”.

L’auto continua dient que la pretensió de Girona S.A. de continuar intervenint d’alguna manera en la gestió d’AGISSA no té “cap fonament” ja que el fet que es nomeni un administrador judicial ja “comporta la suspensió dels drets dels socis i el Consell d’Administració”.

A partir d’ara, els tres ajuntaments hauran de decidir com gestionen Aigües de Girona, Salt i Sarrià mentre en siguin responsables per decisió judicial, és a dir, mentre duri la instrucció d’aquest cas que investiga el jutjat d’instrucció número 2 de Girona. Si tot el procés judicial s’allarga, és probable que els responsables de Girona S.A. no tornin a operar dins l’empresa mixta, ja que la concessió vigent acaba el 2020.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00