Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad
VAGA DE FUNCIONARIS

El Govern proposa uns serveis mínims que no superen el 15% del personal

En àrees que no tenen incidència directa en la comunitat no n'hi hauran o serà una sola persona i en d'altres, com educació, seran fins el 15% del personal

La ministra de la Funció Pública explica la proposta de serveis mínims oferta als sindicats

La ministra de la Funció Pública explica la proposta de serveis mínims oferta als sindicats

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1519041590_989828/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

Els serveis mínims proposats pel Govern als sindicats durant les jornades de vaga general no superen el 15% del total del personal de l'administració.

En la reunió mantinguda aquest matí, la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, ha explicat que en lesàrees que no tinguin incidència en la comunitat no caldran serveis mínims o s'ha establert un sol efectiu necessari. En els àmbits on sí que es important que hi hagi la totalitat dels efectius per garantir la seguretat i l'atenció als usuaris, s'han hagut d'acordar uns serveis mínims més elevats. En cap cas es supera el 15% del personal.

En l'àmbit educatiu, el titular de la cartera,Èric Jover, ha explicat la proposta que han fet al Sindicat de l'Ensenyament Públic. En el cas de maternal, estableixen 1 docent per cada 3 grups i 1 col·laborador educatiu per cada 2. A primera i segona ensenyança es proposa 1 docent per cada 4 classes. També es demana la presència d'un membre de l'equip directiu a tots els centres.

En el cas de l'ensenyament post-obligatori, és on hi ha la principal desavinença, ja que el sindicat demanava que ho hi hagués serveis mínims, mentre l'Executiu creu que són importants.

Sobre la carta que el SEP va enviar a l'Associació de Pares i Mares de l'Escola Andorrana animant que no portessin els fills en els dies de vaga, Jover creu que s'ha extralimitat.

Per la seva part, el secretari general de la Unió Sindical, Gabriel Ubach, ha explicat que estudiaran el text. Insisteix que si no s'accepten faran el que es fa en els països veïns.

En la reunió d'avui s'ha acordat que el preavís sigui de 48 hores i el Govern ha demanat als representants sindicals que els facin un calendari dels dies d'aturada previstos. Aquesta tarda es celebren diverses assemblees dels sindicats per acceptar o no la proposta de serveis mínims, entre altres accions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00