Sociedad

CATAC-CTS denuncia persecució sindical a l 'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

El sindicat CATAC-CTS/IAC denuncia contractacions precàries, fuga de metges i dificultats per conciliar la vida laboral i familiar. La direcció de l'Hospital Verge de la Cinta ofereix diàleg però nega que s'hagin vulnerat drets sindicals.

Pla contrapicat de l'entrada de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa amb representants sindicals protestant per la persecució sindical d'una companya i la mala gestió del personal. Imatge del 19 de febrer de 2018 (horitzontal) / Anna Ferràs ACN

Tortosa

Tornen les reivindicacions del personal sanitari. El sindicat CATAC-CTS/IAC ha demanat la dimissió del Director de Persones i de la Coordinadora de Gestió Administrativa de Pacients de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Representants del sindicat i altres professionals de l’Hospital s’han concentrat a les portes del centre per denunciar la "persecució sindical" que asseguren ha patit una de les seves representants, Anna Guasch, que ha estat "desplaçada del seu lloc de treball després de demanar la compensació de les hores sindicals".

Cinta Sarroca, delegada sindical de CATAC-CTS/IAC ha llegit un comunicat on es denuncia la manca de personal que pateix l’hospital amb contractacions precàries, horaris intempestius que dificulten la conciliació de la vida laboral i familiar,  així com la fuga de metges a altres hospitals. "No és veritat que no hi hagi metges, sí que hi ha però se'ls ha de fer un bon contracte i que sigui de qualitat. Perquè si vens amb un bon contracte però et saturen de tasques te n'aniràs rapidament", ha explicat Sarroca.

El sindicat demana la revisió de la delegada sindical, Ana Guasch, i d'altres casos similars,  i reclama que es prenguin mesures correctores per respectar els horaris del personal i que es reforci la plantilla per poder dur a terme la tasca diària.

Representants del sindicat s’han reunit  amb el director de l’Hospital, Victorian Peralta, i han valorat positivament la predisposició a dialogar. Amb tot, han advertit que si no hi ha un canvi d'orientació en la política de personal, continuaran amb les protestes.

El director de l'Hospital Verge de la Cinta, Victorian Peralta, ha mostrat a través d'un comunicat la seva voluntat de dialogar i debatre amb els sindicats per atendre les seves preocupacions i desacords. També ha afegit que, en cap cas, s’ha volgut vulnerar el drets sindicals de cap treballador.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00