Última hora

BORRELL EN HORA 25 Josep Borrell, sobre la situación en Oriente Próximo: "Estamos al borde del abismo"

Sociedad
INFRAESTRUCTURES

El nou pàrquing 'low cost 'a l'estació de l'AVE entrarà en funcionament el 2019

La vigilància serà una de les característiques del nou aparcament, que vol acabar amb els actes incívics als vehicles que aparquen a la zona.

Tren d'Alta Velocitat. / ACN

Tarragona

Els usuaris tarragonins del tren d’alta velocitat tindran, a partir de l’any vinent, un aparcament de baix cost on aparcar el cotxe. Tindrà unes 600 places i estarà vigilat, ja que un dels objectius és acabar amb els incidents i robatoris que pateixen habitualment els vehicles de la zona.

L'ajuntament de la Secuita ja està requalificant els terrenys, que va comprar l'any passat i van costar quasi 45.000 euros, pagats amb recursos municipals. És una parcel·la d'una hectàrea i mitja molt propera a l'estació, situada a 200 metres de l'entrada. Els conductors pagaran un preu baix per aparcar. De fet, segons Eudalt Roca, l’alcalde, “es pagarà una quantitat simbòlica per poder cobrir les despeses de manteniment. Som un ajuntament molt petit i hem fet un esforç per poder tirar endavant el projecte”.

Combatre l’incivisme

El pàrquing estarà vigilat i tindrà tanques al voltant. La seguretat serà un dels punts importants: ara els vehicles aparquen als vorals de la carretera i sovint hi ha robatoris i altres fets incívics a la zona. El darrer va ser fa tot just un mes, quan una desena de cotxes van aparèixer cremats.

Un any de treballs

El pressupost del projecte encara es desconeix. Després dels tràmits urbanístics faltarà el projecte constructiu i l'execució. Si tot va segons el previst, la cinta inaugural es podrà tallar l'any vinent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00