Sociedad

Els municipis planten cara a la pujada de preu de l’aigua

L'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i el Consorci Besòs-Tordera portaran als tribunals la pujada de preu de l'aigua d'Aigües Ter-Llobregat per “injustificada” i “desproporcionada”

Getty Images

Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i el Consorci Besòs-Tordera presentaran un recurs contenciós-administratiu contra la decisió del Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua de pujar un 11,8% el preu de l'aigua que ven Aigües Ter-Llobregat. Aquest increment es va aprovar el passat 28 de desembre, ja està en vigor i, segons el regidor d'Energia de Barcelona i vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, Eloi Badia, s'acabarà cobrant “injustament” als ciutadans. També demanaran que, com a mesura cautelar, se suspengui aquest encariment.

Badia ha afirmat que aquest increment es va aprovar amb “nocturnitat” un 28 de desembre i ha explicat que els ajuntaments tenen dues opcions: assumir l’increment des del pressupost municipal, o traslladar-lo al rebut dels ciutadans. I això, diu, en el cas de l’AMB, són més de 10 milions d’euros i és “impossible” carregar-los al pressupost.

A Parets, en canvi, l’ajuntament ha decidit no repercutir en els ciutadans aquest augment perquè poden combinar-s’ho amb els seus pous d’aigua. És el que ha explicat el seu alcalde, Sergi Mingote, que també presideix el Consorci Besòs-Tordera i és vocal del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya.

La pujada de preu aprovada pel Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua afecta a uns 4,5 milions d'habitants de 116 municipis. Els més perjudicats són els que menys recursos hídrics tenen i més aigua li han de comprar a ATLL

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00