Deportes

Quasi una trentena de detinguts en una operació policial per arreglar partits

A Catalunya ha trascendit oficialment l'entrada i registre en un pis d'Argentona, on se suposa que hi resideix un dels líders de la trama

Oto Marabel EFE

Barcelona

A Catalunya ha trascendit oficialment l'entrada i registre en un pis d'Argentona situat al carrer Sant Miquel 25, on se suposa que hi resideix un dels líders de la trama dedicada a l'arranjament de partits a Segona B i a Tercera Divisió.

Hi viu Jonan García, exjugador de l'Atlhetic Club de Bilbao, que seria, segons el diari AS, un dels detinguts. A Múrcia hi ha 6 detinguts més dels quals 2 són del Jumilla, segons EFE.

Els caps de la xarxa són futbolistes o exfutbolistes que ensinistren companys per arreglar tota mena de jugades com ara còrners, penaltis, etcétera. Se'n beneficien màfies, sovint asiàtiques, que es lucren amb les apostes il·legals.

El professor de dret penal Juan Manuel Ríos Corbacho ens confirma que l'ofensiva policial ho és a instàncies de denúncies per part de la LFP: “La LFP vigila con eficacia los amaños en el fútbol profesional (primera i segona divisió) pero hay lagunas en Segunda B y Tercera”.

La LFP, diu un portaveu qualificat, fa la “monitorització dels mercats d'apostes” i “sobretot en directe per poder identificar situacions anòmales”. La Lliga té els seus propis investigadors i “quan hi ha elements suficients” ho traslladen a la policia.

L'operació policial segueix oberta i no es descarten noves detencions en aquesta acció que coordina la UDEF des de Madrid amb més de 150 agents mobilitzats. La investigació ha començat en el jutjat d'instrucció número 1 de Zafra, a Extremadura.

De fet va ser El Periódico Extremadura qui va alertar el passat mes de novembre del greu problema dels partits arreglats a Espanya i de les màfies d'origen xinés “que a su vez se valdrían de futbolistas veteranos” fins i tot de primera divisió que s'encarreguen de convèncer els seus companys d'equip o d'altres clubs per, com dèiem, deixar-se guanyar, forçar còrners, faltes o targetes. I que cadascun d'aquests implicats podria cobrar 5.000 euros per partit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00