Sociedad
SUCCESSOS

El cas del menor ferit per un cop de porra durant una manifestació arriba a judici

L’acusació particular sol·licita tres anys de presó per al caporal dels Mossos que va protagonitzar l’acció, mentre que la Fiscalia no hi veu infracció penal.

Magí Castro (centre), assenyalant el lloc on va rebre un cop de porra el 2012, durant una roda de premsa a Tarragona amb la seva mare (esquerra) i un membre de l'esquerra independentista. Imatge del 20 de febrer del 2018. / ACN

Tarragona

L'esquerra independentista inicia una campanya de suport al menor ferit per un cop de porra durant la vaga general del 2012. Dimarts vinent es jutja el caporal dels Mossos per un presumpte delicte de lesions.

"Ni al cap ni enlloc" és el lema d'aquesta iniciativa que vol denunciar l'ús de la força per part dels cossos de seguretat en manifestacions, concentracions i actes reivindicatius. Els fets van passar al novembre de fa sis anys, quan Magí Castro Maraui -que llavors tenia 13 anys- va anar a la manifestació convocada en motiu de la vaga general acompanyat de la seva mare. Quan van veure una càrrega dels ARRO van començar a córrer per l'Avinguda Vidal i Barraquer, i va ser llavors que Castro explica que va rebre un cop al cap per part d'un dels agents. En un primer moment la versió del cos policial era que el noi s'havia donat un cop de pedra ell mateix, però les imatges gravades explícites després van fer canviar el relat.

Castro Maraui celebra que hi hagi un testimoni gràfic del que va passar, i n'està convençut que, si no fos així, no s'hauria arribat fins al judici: "que serveixi de petita victòria per totes aquelles persones que s'han trobat en una situació semblant però no tenen cap gravació que ho demostri".

De cara al judici, l’acusació particular sol·licita tres anys de presó per al caporal dels Mossos que va protagonitzar l’acció, mentre que la Fiscalia no hi veu infracció penal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00