Sociedad

Bombers ajorna la seva festa patronal pel 155

El director general del cos ha decidit posposar l'acte de celebració patronal del cos fins que hi hagi nou Govern

El col·lectiu ha estat dels més bel·ligerants contra l'aplicació de l’article 155 de la Constitució

Arxiu ACN

Barcelona

L'acte s'havia de celebrar el 9 de març al teatre de Berga amb la tradicional entrega de medalles i distincions per les actuacions dels membres del cos i també pels que porten més anys de servei.

Segons ha pogut saber SER Catalunya, la possibilitat que l'acte hagués de ser presidit pel secretari general del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver, que és qui mana a la Conselleria, havia aixecat moltes crítiques internes i una part de la plantilla es plantejava fins i tot fer boicot a la celebració.

Els Bombers recorden que el Conseller d’Interior cessat, Joaquim Forn és a la presó, hi ha altres càrrecs destituïts i bombers encausats i investigats.

Davant d'aquesta situació i sense Govern, el director de Bombers de la Generalitat, Juli Gendrau ha pres la decisió aquest dimarts al migdia d'ajornar l'acte.

Una altra de les celebracions afectades pel 155 és el sopar de gala de Mossos, que aquest any arribava a la quarta edició i on l'any passat van acudir quasi 900 persones. Creuen que en la situació que estan amb una part del cos als jutjats, inclòs l'excap Josep Lluís Trapero, no hi ha res a celebrar.

El Dia de les Esquadres s'està preparant i com que se celebra a l'abril fonts d'Interior creuen que ja hi haurà nou Govern de Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00