Sociedad

Xuclà: "les realitats, per incòmodes que siguin, s'han d'afrontar"

El Congrés ha convocat per la setmana que ve la comissió de secrets oficials on s'hauran de donar explicacions, insisteix el PdeCat, de la relació de l'imam de Ripoll amb el CNI. L'alcalde de Ripoll demana assistir-hi.

El diputat del PdeCat, Jordi Xuclà, durant una roda de premsa al Congrés dels diputats. EFE-Kiko Huesca / Kiko Huesca EFE

Girona

El diputat del PdeCat, Jordi Xuclà, ha criticat la lentitud del govern espanyol per convocar aquesta comissió. Ho van demanar, recorda, fa tres mesos quan el CNI no va desmentir que havia tingut de confident l'imam de Ripoll, considerat l'instigador dels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils.

En una entrevista a Ràdio Girona, Xuclà ha criticat que si al govern, al cap dels serveis secrets i al Ministre de l'Interior, els costa tant donar explicacions sobre aquest tema és perquè els "incomoda" el que han de comunicar.

Jordi Xuclà, PdeCat

00:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000155334/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, s'ha compròmès a convocar la comissió per la setmana que ve. Xuclà recorda que pels atemptats del 11 març de 2004 a Madrid es va obrir una comissió d'investigació en paral·lel a la judicial i ho han fet també altres països després d’atemptats com els de Londres i París.

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha demanat formalment ser convidat a aquesta comissió. Ripoll també ha demanat ser acusació particular en la causa judicial dels atemptats. El jutge encara no s’ha pronunciat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00