Sociedad
TRIBUNALS

El TC anul·la els escorcolls als domicilis i a les empreses dels germans Cierco

L'Alt Tribunal reconeix que s'ha vulnerat el dret a la intimitat dels germans Cierco i també la vulneració al dret a la defensa dels seus advocats

Higini Cierco entra a la Batllia amb un dels seus advocats / RTVA

Andorra la Vella

El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls als domicilis i a la seu empresarial dels ex accionistes majoritaris de BPA, Higini i Ramon Cierco, arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol.

L'Alt Tribunal ha notificat aquest dimarts la sentència a les parts. En concret, són dues les resolucions. En la primera el TC reconeix que s'ha vulnerat el dret a la intimitat dels germans Cierco, i en l'altra admet la vulneració al dret a la defensa dels seus advocats atès que entre la documentació segrestada i els més de 38.000 correus electrònics comissats hi havia moltes comunicacions entre clients i assessors legals.

Entén que es pretenia obtenir elements que anaven més enllà dels necessaris pel cas que s'estava investigant. És a dir, per buscar més elements del cas BPA. De la mateixa manera, ordena el retorn de tots els documents, aparells i suports informàtics que van ser objecte del segrest.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00