Sociedad

Troben 7 immigrants més intentant entrar per La Jonquera a dins d'un camió

Localitzen a 7 nous immigrants que intentaven creuar la frontera camuflats a la càrrega d’un camió. Ha estat a La Jonquera i en pocs dies la xifra ja s’eleva a 34. La policia treballa amb la hipòtesi que havien arribat a Itàlia per Lampedusa i que s’haurien colat al camió entre França i Itàlia.

El primer cas conegut va ser quan van trobar persones a dins d'un camió que va arribar al polígon de Celrà. / Imatge: ACN

Girona

El camioner que els portava -de nacionalitat búlgara- s'ha aturat a La Jonquera, ha sentit fressa al remolc, l'ha obert un moment i després de comprovar que hi havia gent a dins l'ha tornat a tancar i ha avisat als Mossos.

Els agents han confirmat que eren 5 homes i 2 dones de l'Àfrica Oriental, Eritrea, que estaven en bon estat i han avisat la Policia Nacional.

El conductor ha explicat que va fer un canvi de remolc quan va creuar la frontera que separa Itàlia de França i se sospita que va ser allà on van pujar.

Ara la Policia Nacional els retornarà a França i d'allà els enviaran fins a Itàlia, que és per on han entrat a Europa, concretament per Lampedusa.

César Suanzes, Policia Nacional

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000155452/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

És el quart camió camió interceptat en pocs dies a les comarques de Girona amb gent a dins però, malgrat tot, el coordinador de fronteres terrestres de la Policia Nacional, César Suanzes, diu que és un fet puntual perquè per La Jonquera no entra aquest tipus d'immigració irregular.

Dels immigrants interceptats aquests dies, 3 eren menors d'edat. Són els únics als que no es retornarà. Han passat a acollida.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00