Sociedad

Reus votarà 43 propostes en els seus pressupostos participatius

Més de 85.000 reusencs podran votar els projectes que més els interessin per la ciutat des del pròxim dilluns 26 de febrer, i fins al 18 de març

Montserrat Flores, regidora de participació a Reus. / Joel Reche

Reus

85.293 reusencs i reusenques decidiran entre el 26 de febrer i 18 de març a què es destinaran els 750.000 euros previstos en els primers Pressupostos participatius de la ciutat. Del conjunt de propostes que van ser presentades per la ciutadania, un total de 43 projectes complien amb les bases de la convocatòria i passaran ara per votació per decidir quins s'executaran. Les 6 primeres propostes més votades de la categoria Petits Projectes –de fins a 50.000 euros- i les 3 primeres de la categoria Grans projectes –d'entre 50.000 i 150.000 euros- tindran assegurada la seva execució. La realització de les següents propostes anirà en funció del crèdit restant fins a arribar al total del pressupost assignat.

A més de poder accedir personalment al portal participa.reus.cat, des d'on es podrà votar a través de qualsevol dispositiu amb accés a internet, s'han previst també espais de votació a diferents equipaments i edificis municipals que tindran el suport d'una persona que facilitarà el procés de vot, amb l'objectiu d'arribar al màxim de població possible.

En aquest sentit, els Centres Cívics, les Biblioteques Municipals, els Mercats de Reus, l'Antic Hospital, l'actual Hospital de Sant Joan, l'Oficina d'Atenció Ciutadana i el Casal de Joves són els llocs on es podrà trobar un espai informatiu permanent sobre el procés participatiu i on, a més, en dates concretes es podrà exercir el vot.

Entre les propostes presentades, predominen les actuacions de millora urbanística en diversos àmbits, com és l'arranjament de voreres i carrers, la millora de camins, l'actuació en parcs i espais verds, la millora de la il·luminació en determinats espais o l'adequació dels accessos a dues escoles. D'altres proposen intervenció en equipaments com La Palma o l'Skatepark.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00