Sociedad
TARRAGONA

Tarragona contractarà detectius privats per lluitar contra l'incivisme

Es buscarà enxampar 'in fraganti' a tots els que tirin la brossa fora de lloc, embrutin les parets o facin abocaments incontrolats.

L'ajuntament lamenta que les campanyes de conscienciació no acabin de funcionar i s'hagin d'adoptar mesures contundents.

Pintades a una paret de Tarragona. / ACN

Tarragona

L’ajuntament de Tarragona vol fer un pas més contundent per lluitar contra l’incivisme i enxampar els culpables d’actes incívics que costen quasi un milió d’euros a les arques municipals. Posarà els inspectors a treballar colze a colze amb la Guàrdia Urbana per agafar 'in fraganti' a qui llenci la brossa on no toqui i faci pintades o abocaments incontrolats. El projecte es durà terme durant aquest any, però el govern municipal evita explicar més detalls per tal de no donar pistes als infractors.

Tarragona l'any passat es va gastar 979.889 euros en netejar les petjades de l'incivisme i va obrir més d'un centenar d'expedients sancionadors a ciutadans reincidents. Segons Begoña Floría, regidora de neteja, “és molt poca gent la que duu a terme accions d’aquest tipus, però malauradament la visibilitat és molt alta i malmet la imatge de la ciutat”.

Una experiencia ja coneguda

A la ciutat ja es va dur a terme una iniciativa semblant amb vigilància privada per multar als propietaris de gossos que embrutaven la via pública. en aquella ocasió es van posar 35 multes en un sol mes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00