Sociedad

Barcelona no deixarà obrir més botigues de 'souvenirs' en zones turístiques

L'Ajuntament amplia la prohibició que ja tenia el districte de Ciutat Vella, i els entorns del Parc Güell i la Sagrada Família. Ara, tampoc hi poden haver més botigues de records de la Ciutat en zones de l'Eixample, Les Corts i Gràcia

Botiga de souvenirs a la Rambla de Barcelona / Google Street View

Barcelona

D'aquí un mes, quedarà prohibit obrir noves botigues de souvenirs al barri de Sant Antoni, l'entorn del Camp Nou i la Casa Vicens. Aquesta mesura, aprovada avui al Ple Municipal, amplia la zona que fa deu anys ja es va aplicar com a conseqüència d'una massificació turística a tot el territori de Ciutat Vella, als entorns del Parc Güell i Sagrada Família.

Les activitats que quedaran afectades són la venda de records típics d’artesania, de samarretes i gorres, d'articles per a la llar i productes de bijuteria i marroquineria.

El Govern municipal considera que l'augment progressiu de turisme a Barcelona i la creació d'aquestes noves botigues de souvenirs podria tenir un "impacte negatiu" en el paisatge urbà i els petits negocis. L'ajuntament també creu que d'aquesta manera aconseguiran protegir millor els edificis catalogats com a Béns Culturals d'Interès Nacional.

La proposta ha tirat endavant després de modificar el Pla especial d'ordenació dels establiments comercials destinats a la venda d'articles de record.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00