Sociedad

Trapero, sense fiança

Tot i que la Fiscalia havia demanat llibertat sota fiança de 50.000 euros per a Josep Lluís Trapero, la jutgessa Lamela ha mantingut les matixes cautelars per a l'exmajor dels Mossos

El torn de Trapero

El torn de Trapero

Madrid

La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha acordat la llibertat sense aplicar mesura cautelar addicional alguna a qui va ser principal responsable dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, després que hagi prestat declaració per un segon delicte de sedició durant dos hores i mitja.

En el seu acte, la jutgessa rebutja la petició d'una fiança de 50.000 euros reclamada per la Fiscalia perquè Trapero "ve complint escrupolosament" les mesures cautelars imposades el passat 16 d'octubre, que són la retirada del seu passaport, la prohibició d'abandonar el territori nacional, i les compareixences quinzenals al jutjat més pròxim al seu domicili.

A més, la jutgessa destaca que l'exmajor dels Mossos ha comparegut davant la justícia sempre que ha estat citat a declarar. Fins i tot aquest mateix divendres, i malgrat l'agreujament de la seva situació personal, i que la petició del Ministeri Públic "podia ser intuïda" per l'imputat, "en haver-se fet ressò ja d'això alguns mitjans de comunicació".

Amb això, per Lamela, queda conjurat el risc de fuga. La jutgessa ha tingut en compte que Josep Lluís Trapero ja no ocupa "una posició de comandament" dins de la policia autonòmica que li permeti la "ocultació o destrucció de proves". Carmen Lamela també confirma que la investigació relativa a Trapero "es troba bastant avançada" i les diligències acordades per la magistrada "no es poden veure compromeses per l'acció" de l'imputat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00