Sociedad

Pantalles sense fi, càmeres sofisticades, Internet de les Coses i Intel·ligència artificial

Són alguns dels principals arguments de les grans marques que no han esperat a l’inici oficial del MWC per presentar les seves gran apostes

Els nous Samsung Galaxy S) Plus (esquerra) i S9, cridats a ser uns dels terminals centrals d'aquesta edició del Mobile / SERGIO PEREZ REUTERS

Barcelona

Ja fa anys que el Mobile World Congress no es limita a la telefonia i s’estén a camps molt diversos, això sí, sempre lligats amb la innovació. I també fa anys que les grans companyies no esperen a l’inici oficial de la fira i aprofiten el cap de setmana previ per fer les seves grans presentacions.

En aquest sentit, Telefónica ha llançat la primera versió d'Aura, el seu assistent digital amb Intel·ligència Artificial (IA) incorporada, que està inicialment disponible per a clients d'Argentina, Brasil, Xile, Alemanya, Espanya i el Regne Unit, tant a través d'una aplicació mòbil com mitjançant altres canals de tercers com Facebook, Google i Microsoft.

Vodafone no s’ha quedat enrere i ha presentat una aliança global exclusiva amb Samsung per crear i comercialitzar una línia de serveis per a la llar intel·ligent basada en l'internet de les coses (IoT), que es llançarà a Espanya aquesta primavera. Es tracta d'una gamma de productes digitals, com una càmera de vídeo sense fil, un multisensor, una sirena i un assistent d'alarma, que permeten rebre avisos de forma immediata en el mòbil si es detecta fum o una fuita d'aigua a casa o emetre una alarma si una finestra s'obre o no es deixa ben tancada.

També hi ha hagut, però, presentacions de grans smartphones en les hores prèvies al MWC. De manera destaca el Samsung Galaxy S9. Amb càmeres de doble obertura, so estèreo i tres opcions per obrir el mòbil: l’ull, l’empremta digital i el reconeixement facial. I és que el president de Samsung ho ha deixat clar: la principal funció dels smartphones no és fer trucades. És la comunicació visual.

En els propers dies es comentarà molt aquest S9 i també les novetats de Nokia, amb el 7 Plus al capdavant, un mòbil que és tot pantalla (de 6 polzades), amb un gran processador i una doble càmera de Zeiss. Atenció també al Nokia 8 Sirocco, el primer amb zoom òptic i amb una gran qualitat d’enregistrament i reproducció d’àudio.

I no tot són telèfons. Per exemple, el gran anunci de Huawei és un ordinador. Un nou portàtil ultrafí d'alta gamma, el Huawei MateBook X Pro, amb una pantalla tàctil que cobreix el 91 % de la superfície.

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00