Deportes

La UEFA no veu sancionable el llaç groc de Guardiola

El codi disciplinari de l'organisme ha estat modificat i ara permet "missatges polítics que no són provocatius"

CARL RECINE Action Images via Reuters

Barcelona

La UEFA confirma oficialment que lluir el llaç groc "és una expressió sense ofensa". El codi disciplinari de la UEFA ha estat modificat recentment, de manera que l'article 16 fixa amb precisió que "els missatges polítics que no són provocatius estan permesos", segons apunta un portaveu de l'esmentat organisme europeu.

Aquesta mateixa modificació és la que finalment ha deixat sense sanció l'exhibició massiva d'estelades al Camp Nou, així com els càntics corals en favor de la independència.

La Federació Anglesa sí ho sanciona

Però Pep Guardiola ha fet cas omís a l'advertència de la Federació Anglesa sobre el llaç groc que el tècnic català llueix a la solapa, i durant la final de la Copa de la Lliga disputada a Wembley entre el Manchester City i l'Arsenal, Guardiola el va lluir de nou.

"El llaç groc és sobretot una cosa d'humanitat i sento que ho haig de fer". Guardiola creu que hi ha presos polítics, "encarcerats per delictes de rebel·lió i sedició, que no es poden donar perquè no hi ha armes per mig".

Ara la Federació Anglesa li dona temps a Guardiola fins dilluns per presentar al.legacions o per acceptar la sanció que serà económica o de suspensió, en funció del que decideixi una comissió independent.

A Anglaterra tenen prohibits de dur en el camp durant els 90 minuts símbols polítics tret dels que ells tenen registrats perqué estan comunment acceptats.

La FIFA ho deixa a criteri de cadascuna de les seves federacions associades.

També podria portar el llaç a Espanya

A Espanya no hi ha res legislat pel que fa als entrenadors i el que sí que diu l´article 111 fa referencia a prohibició d´elements polítics o religiosos a la roba esportiva dels futbolistes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00