Sociedad

Simular el robatori del mòbil per cobrar de l'assegurança

La majoria de simulacions de delictes que es cometen tenen que veure amb la telefonia mòbil, per poder acudir a les assegurances

RÀDIO LLEIDA

Lleida

La majoria de simulacions de delictes que es cometen tenen que veure amb la telefonia mòbil, per poder acudir a les assegurances i aconseguir un aparell nou, sobretot si es tracta de models cars. Els mossos cada cop han d'esmerçar més esforços en detectar la falsedat de la denúncia i evidenciar que es tracta d'un engany del propi usuari.

ENTREVISTA. JORDI FADURDO, cap d'investigació dels Mossos a Lleida. Sobre la simulació de delictes i denúncies falses

11:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000195021/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Robar un mòbil d’una bossa de mà, mentre la persona està descuidada per exemple, no està cobert per l'assegurança; però si el robatori es produeix per una estrebada, és a dir, hi ha el component de violència, aleshores sí. Els mossos han detectat que la víctima disfressa de robatori amb violència el que havia estat un furt, com explica Jordi Fadurdo, cap d'investigació dels Mossos a Lleida. Un engany que pot tenir conseqüències, per que pot convertir-se també en un delicte d'estafa.

A Lleida, durant l'any passat, amb dades fins al setembre, es van resoldre 28 simulacions de delictes o denúncies falses, per 60 al 2016. Jordi Fadurdo creu que no és que aquest tipus de delicte vagi a la baixa, sinó que cada cop costa més d'enxampar la falsedat de la denúncia, i obliga als Mossos ha esmerçar-hi recursos que podrien destinar-se a altres qüestions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00