Últimas noticias Hemeroteca

El jutge envia Magentí a la presó

  • Presó provisional i sense fiança per al sospitós del doble assassinat de Susqueda. El jutge considera que hi ha risc de fuga, de reiteració delictiva i de destrucció de proves.
  • Segons la interlocutòria de presó, a Magentí l'incriminen "proves percials, imatges, testimonis i les seves pròpies declaracions"

El detingut, Jordi Magentí, no va baixar del cotxe. /

El titular del Jutjat d'Instrucció 2 de Santa Coloma de Farners ha pres aquesta decisió després d'una altra llarga jornada de diligències. Ahir la comitiva judicial va traslladar al sospitós al pantà de Susqueda a fer la reconstrucció del crim. Ell no va baixar del cotxe i no hi va participar, segons la seva defensa, perquè no té res a veure amb el doble homicidi.

Segons la interlocutòria de presóa la qual ha tingut accés Ràdio Girona, incriminen a Jordi Magentí "proves pericials, imatges, testimonis i les seves pròpies declaracions". El jutge considera que hi ha risc de fuga (Magentí tenia comprat un bitllet per volar a Colòmbia el 28 de febrer), de reiteració delictiva i de destrucció de proves (no ha aparegut l'arma del crim, ni la roba de la parella assassinada).

Només respon a la defensa

Durant la declaració judicial, Magentí només va respondre a la seva advocada. Va tornar a negar ser al pantà el dia del crim (el 24 d'agost) i insisteix que és innocent.

No va respondre, en canvi, a les preguntes fetes per la fiscalia, que entre altres coses, li va demanar si era a Susqueda el 24 d'agost, si ha confessat el crim a algun familiar i si va amagar alguna arma després de matar els joves.

La defensa de Magentí ha fet constar que l'acusat està en tractament psiquiàtric i psicològic, pel qual pren medicació. El 2000 quan el van condemnar a 15 anys de presó per matar la seva dona a trets ja li van rebaixar la condemna per un trastorn mental. La defensa també ha deixat clar que Magentí havia comprat el bitllet d'avió per marxar a Colòmbia el 28 de febrer (en aquest país hi viu la seva parella i han insistit que no els va comprar d'amagat ni amb intenció de fugir. "Els Mossos ho sabien".

"Volen saber la veritat"

Les famílies dels dos joves del Maresme assassinats es personaran a la causa com a acusació particular i el seu advocat, Carles Monguilod, diu que no volen una resposta precipitada; "volen saber la veritat".

El sospitós del crim de Susqueda està acusat de dos delictes d'assassinat i en paral·lel el jutjat instrueix una altra causa oberta per un delicte contra la salut pública (és una causa separada a la del doble assassinat i Magentí està investigat juntament amb el seu fill que va quedar en llibertat provisional el dimecres passat).

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?