Sociedad

Atropellat un llop al Baix Empordà

Atropellat un llop a Mont-ras, al Baix Empordà. Ho ha confirmat el Departament d'Agricultura i suposa la primera constància que es té de la seva presència al Baix Empordà des que en va desparèixer a principis del segle XX.

Girona

L'atropellament ha estat aquesta setmana i el cadàver d'aquest animal va ser portat al centre de recuperació de fauna de Torreferrussa per fer-li una necròpsia. El departament d'Agircultura ha confirmat que es tracta d'un llop.

Un dels màxims experts en la presència del llop a Catalunya, Josep Maria Massip, -que ja havia pronosticat que el llop acabaria arribant a la Costa Brava- diu que el corredor de les Gavarres enllaça amb el nord i és una via de penetració òptima per als exemplars que venen d’Itàlia i França.

Josep Maria Massip, expert en llops

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000155841/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Massip, fins ara hi havia hagut avisos de particulars no contrastats però aquesta és l’evidència “més clara” de què el llop ha aconseguit arribar fins al Baix Empordà. De tota manera, això no permet dir si n'hi ha més o quants.

La majoria de llops que han estat avistats en diferents parts del territori –sobretot al Pirineu- eren joves solitaris encara que, en el cas del de Mont-ras, diu Massip, es podria tractar d’un element més envellit.

El llop sempre ha tingut partidaris i detractors. Els ramaders temen els seus atacs als ramats. En aquest sentit, la Generalitat estableix ajudes com les que dona pels atacs de l'ós. Entre els partidaris destaquen el seu paper de controlador biològic d'espècies en expansió com el senglar o el cabirol.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00