Sociedad

França retorna en calent una mitjana de 6 immigrants al dia

La majoria són immigrants sense permís per entrar al país. El 2017, van retornar més de 2.200 persones. La xifra és lleugerament superior a la d’altres anys perquè -diu la policia- arriba més immigració des del sud de l'estat cap a França i perquè aquest país manté elevats controls de seguretat.

La Jonquera

Des dels atemptats a París del novembre de 2015, França manté tancat l'espai Schenguen (suprimida la lliure circulació de persones) i la policia fa més controls als vehicles que passen de La Jonquera cap a França.

Segons el comissari de la Policia Nacional a la frontera, César Suánzes, això fa que la Gendarmerie detecti a més persones que no tenen la documentació per entrar al seu país.

César Suanzes, comissari de fronteres

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000155866/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La majoria procedeixen del nord d'Àfrica, viatgen en autobusos que han sortit de Catalunya i els fan recular cap a La Jonquera.

L'any passat, la policia francesa va retornar més de 2.200 persones cap a Espanya just després d'haver passat la frontera. Són quatre vegades més dels que retorna Espanya a França (580 l'any passat).

En la majoria dels casos, la Creu Roja a La Jonquera es fa càrrec d’aquests persones que, o bé no tenen cap permís, o només en tenen per estar aquí i no poden sortir del país.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00