Últimas noticias Hemeroteca

L'ICS i el col·legi demanen 3 anys de presó per al fals metge de Figueres

Va exercir durant sis mesos a les urgències de l'hospital de Figueres. La Guàrdia Civil el va detenir després de descobrir que havia falsificat la documentació per obtenir el títol de metge. Ara, s'ha de fixar data pel judici.

El Col·legi de Metges de Girona i l'Institut Català de la Salut han presentat al jutjat de Figueres els seus escrits de qualificions provisionals i demanen que es condemni a 3 anys de presó a Victor Manuel Yeste per un suposat delicte d'intrusisme professional segons ha pogut saber Ràdio Girona. El Ministeri Fiscal sol·licita una condemna de 2 anys de presó.

La Guàrdia Civil va detenir Yeste el maig de 2016 quan feia sis mesos que treballava al punt d'atenció continuada de l'hospital de Figueres.

Més d'un miler de pacients van passar per les seves mans. Tots eren, segons el centre, casos de poca complexitat com refredats i esquinços.

Els professionals que van treballar al seu costat mai van sospitar que no fos metge i. després de descobrir-ho, l'hospital va revisar un per un els pacients atesos per Yeste per confirmar que no havia generat cap cas greu.

Havia aconseguit la feina fent valer el seu títol de medicina expedit pel Ministeri, però l'havia aconseguit a partir de presentar expedients acadèmics falsos ja que mai havia acabat la carrera de medicina.

A més, el 2013 ja l'havien detingut quan feia la residència a València justament per falsificar el títol. I dos anys abans, el 2011, el van detenir a Castelló per haver instal·lat, suposadament, càmeres ocultes als lavabos de centres sanitaris.

Tot i aquest historial, Yeste va fer valer el seu títol falsificat per col·legiar-se a Girona i que el contractessin a l'ICS. El cas està pendent de judici.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?