Sociedad

Comença la rehabilitació de les façanes de la plaça de l'Ajuntament de Tortosa

S'ha començat amb la neteja de les façanes i dimecres es començarà amb les tasques de pintura

Un moment de les tasques de neteja de les façanes. / Sonia Castelló

Tortosa

Els treballs previs per a la rehabilitació de les façanes dels edificis que miren a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa han començat aquest dilluns. L’obra ha de permetre millorar la imatge d’aquesta cèntrica plaça tortosina i s’emprenen després que el consistori i els veïns de les cases hagin arribat a un acord per al finançament dels treballs.

Aquest dilluns els operaris han començat amb la neteja de les façanes i dimecres està previst que comencin a pintar-se les façanes amb dos tonalitats de color marró. L’ajuntament havia previst destinar un màxim de 65.000 euros per a la subvenció. Finalment, en destinarà 36.800 euros, que cobriran prop d’un 9 per cent del cost total dels treballs.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha manifestat avui que la plaça és “un lloc central de la ciutat que requeria tenir-lo arranjat”. Roigé ha confirmat que les obres duraran unes tres setmanes.

Els veïns dels edificis de la plaça han constituït una associació veïnal per emprendre el projecte de rehabilitació. El ple de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar el mes de novembre de l’any passat convocar les ajudes, que han de permetre millorar la imatge d’una plaça que es va construir en la dècada dels 50 del segle passat, en part dels terrenys urbans on s’ubicava l’antic barri de Pescadors, destruït durant la Guerra Civil.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00