Últimas noticias Hemeroteca

Barcelona tindrà un centre d'assessorament per a cuidadors

L'ajuntament obrirà un centre específic per a les persones que es dediquen a la cura de persones en situació de dependència

Dues de les cuidadores acompanyades per la regidora de Feminisme, Laura Pérez, i la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, en la presentació del nou centre per a la cura de les persones el 5 de març de 2018 (Horitzontal) / ()

El nou espai s'obrirà a l'estiu i s'ubicarà al 127 del carrer Viladomat, a l'Eixample. Serà un punt d’informació i orientació per a totes les persones i famílies cuidadores, professionals, entitats i organitzacions que intervenen en processos de cura. També serà per a tota la ciutadania que requereixi ajuda d'àmbit legal, social o psicològic.

Inclourà un servei d'assessorament presencial, telefònic i web sobre com accedir a les diferents prestacions. A més, oferirà recursos per a persones que volen trobar feina com a cuidadors professionals i també formació bàsica, més especialitzada, per a la cura. L'objectiu, segons la comissionada de salut, Gemma Tarafa, és poder resoldre en un mateix espai totes les necessitats d'aquest col·lectiu.

Segons dades de l'ajuntament, a Barcelona, una de cada quatre persones té cura d'algú i un 80% de la ciutadania serà cuidador en algun moment de la seva vida. Volen reconèixer la cura com a part central de la vida socioeconòmica de la ciutat, per garantir el dret a una cura digna i de qualitat, i reduir les desigualtats socials de la ciutat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?