Últimas noticias Hemeroteca

Augmenten els desnonaments per no poder pagar el lloguer

En els últims cinc anys, més de 9.600 famílies han hagut de marxar de casa seva per ordre judicial perquè no podien pagar el lloguer o la hipoteca. Són dades del Consell General del Poder Judicial que demostren que els desnonaments van seguir pujant el 2017 a les comarques de Girona.

Els desnonaments segueixen a l'alça. /

2.042 desnonaments van ordenar els jutjats de Girona l'any passat. És gairebé un 6% més que el 2016 (112 desnonaments més) i és la xifra més alta de desnonaments dels últims cinc anys.

És una crua realitat que afecta ara, sobretot, a llogueters i és que les dades demostren que més de la meitat dels 2.000 desnonaments ordenats l'any passat van ser per impagaments de les mensualitats de lloguer mentre van a la baixa les famílies desnonades per no pagar l'hipoteca.

Martí Batllori, president de la comissió dels drets humans del Col·legi d'advocats de Girona, diu que la situació és "dramàtica" i demostra els estralls de la crisi econòmica.

Martí Batllori, col·legi d'advocats / Ja no és la hipoteca, ja no es pot fer front al pagament del lloguer

Demana que calen mesures per frenar "l'escalada dels preus del lloguer que perjudica a moltes famílies". Segons Batlllori calen més canvis legislatius per protegir i ajudar a les famílies que tenen molts problemes per pagar les quotes de l'habitatge i l'Administració "no està donant resposta".

La mateixa estadística del Consell General del Poder Judicial demostra que el 2017 hi va haver més concursos de creditors. 80 empreses en van presentar al jutjat mercantil i també van pujar lleugerament les demandes judicials per acomiadament. Se'n van presentar 1.335.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?