Últimas noticias Hemeroteca

Sau i Susqueda guanyen reserves en pocs dies però el reg encara perilla

  • Els embassaments del Ter han augmentat les reserves gairebé un 5% en només 5 dies i tornen a superar el llindar del 50%.
  • L'abastament està garantit però la campanya de reg serà més o menys generosa, diuen des de l'ACA, en funció del que plogui el pròxim mes i mig.

Una imatge d'arxiu del pantà de Sau, que està al 63%. /

El 28 de febrer, Sau i Susqueda estaven al 47% i avui ja superen el 52%. Les pluges dels últims dies han permès trencar la tendència a la baixa, han fet guanyar més de 17 hectòmetres cúbics i asseguren l'abastament per tot el que queda d'any.

El cap de recursos hídrics de l'ACA, Enrique Velasco, diu que aquest guany inclou pluja i també desgel de la neu caiguda la setmana passada, que ja s'ha començat a fondre per la pujada de temperatures.

Enrique Velasco, ACA / Portem un mes recuperant recursos i la gran incògnita és què passarà per al reg

La situació és millor que fa uns dies, diu, hi ha previsió de pluges per als pròxims dies, l'abastament està assegurat però l'aigua que es podrà destinar al reg dependrà molt del que plogui el pròxim mes i mig.

Malgrat tot, el volum embassat a Sau i Susqueda encara és lluny de la quantitat d'aigua que hi havia l'any passat i la mitjana dels últims anys.

La situació a l'embassament de Darnius i Boadella ha millorat menys. No s'ha guanyat ni un hectòmetre cúbic i està al 39% de la seva capacitat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?