Últimas noticias Hemeroteca

Les Sarraïnes, obert fins a final de març

Girona matindrà obert fins a final de mes el nou espai amb 12 llits per a persones sense sostre que havia de tancar la setmana que ve. Allarguen l'obertura perquè encara fa molt de fred, diuen des de l'Ajuntament, i estudien si cal obrir tot l'any un espai com aquest.

Un home fa el llit a les Sarraïnes. /

L'Ajuntament va habilitar el 12 de gener aquest espai a l'edifici de les Serraïnes del Barri Vell i, des de llavors, ha estat ple cada nit.

Hi han dormit, de mitjana, 15 persones per dia. És gent que, si no fos per aquest espai on no es demana ni el nom, haurien passat la nit al ras.

Eva Palau, regidora de Girona / Hem de valorar si cal un lloc com aquest de manera permanent a Girona

La regidora de serveis socials de Girona, Eva Palau, diu que el mantindran obert fins a final de mes i que estudiaran si és convenient obrir aquest espai tot l'any o oferir un servei similar.

A diferència del centre d'acolliment La Sopa, a l'espai les Serraïnes les persones sense llar no estan obligades a seguir cap programa amb serveis socials ni han d'entregar la documentació.

Només hi passen la nit ja que l'espai obre de 8 del vespre a 8 del matí i el gestionen voluntaris. Tots són persones que també havien dormit al carrer.

L'Ajuntament allargarà l'obertura d'aquest espai fins al 31 de març enlloc de tancar el divendres que ve, com estava previst, perquè consideren que encara fa molt fred.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?