Sociedad

Mossos i geòlegs rastregen la part del pantà on pescava Magentí

Els investigadors i els experts en Geologia analitzen les pedres de la platgeta i de les restes de la casa en ruïnes que hi ha a la considerada zona zero del doble crim.

Mossos i geòlegs inspeccionen la platgeta freqüentada per Jordi Magentí. / Paula Brujats

Susqueda

Els investigadors dels Mossos que treballen en la reconstrucció del doble crim de Susqueda han tornat per enèsima vegada el pantà a bord de la llanxa de la Unitat Subaquàtica. Aquest cop ho han fet acompanyats d’experts en Geologia de la universitat i durant hores han inspeccionat la que consideren zona zero del crim. Els agents de la Unitat Central de Desapareguts volen comprovar si les pedres que hi havia dins la motxilla del jove mort, les que algú va col·locar sobre el caiac perquè s'enfonsés i les que van localitzar dins el cotxe de la parella -que també va aparèixer dins l'aigua- són d'aquest lloc.

Molt a prop d’aquest punt, on desemboca la riera de Rupit, van aparèixer els cossos de Marc Hernández i Paula Mas, els joves del Maresme que a finals d'agost van anar a navegar en caiac pel pantà i van ser localitzats un mes després sota l’aigua i amb signes de violència. El noi tenia talls al cos i li van disparar i a la noia li van disparar un tret.

La zona on s’han desplaçat els investigadors és el lloc habitual de pesca de Jordi Magentí, el principal sospitós del crim, detingut i empresonat la setmana passada tot i que ell nega ser l’autor dels dos homicidis. Diversos testimonis han explicat a la policia que aquest punt era el "territori de Magentí" i que ho coneixia des de petit.  A aquest lloc només s’hi pot arribar navegant pel pantà o per un corriol emboscat que baixa des del camí principal fins a l’aigua. També és el lloc on els testimonis recollits per la policia situen els trets que van sentir el 24 d'agost. La policia té clar que Magentí era a la zona, el dia i a l'hora del crim.

P.B.

Una de les hipòtesis és que els dos joves van deixar el cotxe al camí principal i després van baixar a peu uns 10 minuts, fins arribar a aquest punt. Allà es van trobar cara a cara amb la persona que els va matar.

En aquest punt hi ha també un mas en ruïnes, el Mas Rierica. Els geòlegs, acompanyats dels investigadors, han estat inspeccionant i recollint mostres de les pedres i la sorra del lloc i de restes de la casa per comparar-les amb el material que van trobar a la motxilla, dins el cotxe i sobre el caiac, i amb restes que van trobar en els cossos.

Els Mossos han parlat amb la gent que vivia al Mas Rierica abans de la construcció de la presa de Susqueda per recollir informació sobre com és la zona. Els agents de la Unitat Central de Mitjans Tècnics també han resseguit amb un dron el camí que baixa a aquesta part del pantà i també han fet fotos i vídeos de tot el pantà per tenir una radiografia en 3D d’aquest lloc. Aquest material ha de servir de base real per fer una reconstrucció virtual del doble crim.

Segons ha pogut saber Ràdio Girona, la plantació de marihuana que Magentí i el seu fill tenien i que van arrencar després de la desaparició dels dos joves era en un punt situat abans d’arribar a la presa, per tant lluny del lloc on hi va haver el crim.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00