Últimas noticias Hemeroteca

Mínim històric de cabal transvassat cap a Barcelona

El mes de febrer que acabem de deixar enrera ha estat el que menys aigua del Ter s'ha derivat cap a Barcelona i la seva àrea metropolitana de tota la història. Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, ha estat aproximadament un 30% menys del que és habitual i això ha estat gràcies a la major aportació d'aigua dessalinitzada. La Plataforma Aigua és Vida diu que, malgrat tot, no passa prou aigua pel riu.

Entre gener i febrer s'ha donat el mínim històric. /

El mes de febrer s'han enviat 8'3 hm3 d'aigua des del Ter cap a la potabilitzadora de Cardedeu, diu l'ACA, i això vol dir que la mitjana de cabal transferit ha estat de 3'4 m3/s quan habitualment són 5.

Segons la Generalitat, aquests números representen el mínim d'aigua enviada cap a Barcelona des que va entrar en vigor el transvassament, el 1966, i s'han pogut aconseguir per l'aigua que han posat en disposició de l'àrea metropolitana de Barcelona les dessaladores del Llobregat i la Tordera, que funcionen al 85% i el 75% de la seva capacitat, respectivament.

L'ACA també diu que que això ha permès que el Ter hagi superat els 3 m3/s per segon al seu pas per Girona. Segons els números de la Plataforma Aigua és Vida, això no sempre ha estat així. Pau Masramon és el seu portaveu.

Pau Masramon, Plataforma Aigua és Vida / Pot ser que s'hagi enviat menys aigua a BCN però no passa l'aigua que toca pel Ter

Masramon, diu que és especialment evident la falta d’aigua al Ter en el seu curs baix i també qüestiona la velocitat amb la que avança la Taula pel Ter, que té per objectiu accelerar el retorn del cabal transvassat a Barcelona cap al Ter.

L'ACA recorda que els últims mesos s'ha fet un avantprojecte per ampliar la dessalinitzadora de la Tordera i un altre per rehabilitar la potabilitzadora del Ter i s’han acabat els estudis per ampliar la potabilitzadora d'Abrera i a la Sant Joan Despí s’hi estan fent obres per separar les dues línies de tractament.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?