Sociedad
8M

Un 8 de març Històric

Avui hem volgut fer un "Soroll Camp de Tarragona" per copsar a peu de carrer i als nostres estudis què hem aconseguit en la igualtat de gènere. Quna és la percepció que en tenim. Però també hem volgut fer deures i veure què queda per fer encara.

Totes les persones que han participat en el programa especial 8M / Isabel Gracia

Especial Soroll 8M (08/03/2018)

01:00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000048028/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

Llaços violetes i pancartes reivindicatives inunden avui carrers i places dels municipis tarragonins. Són molts els actes convocats al llarg de tot el dia en una jornada històrica del Dia de la Dona Treballadora, ja que per primera vegada en la societat contemporània es convoca una vaga feminista en vuit de març. A les dotze del migdia, la plaça de la Font i la plaça del Mercadal han estat l'escenari de concentracions en les que hi han participat milers de persones que han volgut reivindicar igualtat en tots els aspectes. La manifestació feminista unitària de les comarques del Camp de Tarragona serà a les set de la tarda a la plaça Imperial Tarraco.

La precarietat, el sostre de vidre, la bretxa salarial i la poca flexibilitat de les empreses per poder conciliar són alguns dels serrells de la jornada, que s'ha viscut amb aturades de 24 hores i amb aturades parcials de dues hores al torn de matí i de tarda. A l'empresa química, un dels motors del territori, s'han viscut concentracions a les portes de les principals empreses a les 11'30h. Tot i que és un sector majoritàriament masculinitzat, segons CCOO hi han participat tant homes com dones.

Programació especial

El Soroll Camp de Tarragona avui ha culminat tota una setmana amb continguts relacionats amb el 8M amb un programa especial en el que s’han pogut escoltar dones relacionades amb el món de la política i també amb els moviments socials i civils en favor de la igualtat. Hem recorregut el camí que s’ha fet fins ara i el que queda fins arribar a destí amb la coordinadora de l’Institut Català de les Dones al territori i alcaldessa de Prades, Lídia Vargas; L’alcaldessa de Cunit Montserrat Carreras; L’ex regidora de Tarragona Carme Crespo, la regidora de Reus Montserrat Flores i representants de les associacions Fridas, Tecletes i L’Hora Violeta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00