Últimas noticias Hemeroteca

El 8-M col·lapsa el centre de Girona

  • Unes 8.000 persones es van manifestar ahir a la tarda per denunciar la discriminació que viu la dona en tots els àmbits i, especialment, el laboral.
  • El seguiment de les concentracions que es van convocar va ser superior al de la vaga.

La plaça del Vi plena a vessar. Les dones 'xoriguers' fan un castell. /

La mobilització de Girona va començar a la Plaça del Vi i va passar pel mercat del Lleó, el carrer Joan Maragall i per jaume I va arribar fins a Correus, on es va llegir un manifest que posava l'accent en la precarietat, l'assetjament laboral i sexual i en les nombroses "identitats silenciades" que ha deixat al seu pas la discriminació.

Belén López, CCOO / L'esquerda salarial és la síntesi de la discriminació

Va ser una jornada amb dues convocatòries, una que fixava aturades de dues hores matí i tarda i una altra de general i que va tenir més seguiment en les concentracions que en la vaga pròpiament dita, segons diverses fonts sindicals. També van tenir un seguiment més massiu les aturades -que tenien el suport dels sindicats majoritaris- que la vaga de tot el dia.

Àngels Torrents, UGT Girona / Calen dones en la negociació dels convenis col·lectius

Per exemple, a l’ensenyament, la majoria dels centres es van veure afectats d’alguna manera però el seguiment es va xifrar entre el 25 i el 30%. També hi va haver més seguiment a secundària que a primària.

Manifestant 8 de març / Reivindicacions

La patronal Pimec parlava de seguiment important de la mobilització però només van secundar les aturades de dues hores un 8% dels afiliats i els que van fer vaga total només van ser un 1%.

A l'altre costat de la balança hi havia la majoria de botigues del centre de Girona obertes amb moltes dones treballant-hi, la majoria perquè no tenien més remei.

En canvi, sí que ha estat un èxit de participació la cadena humana que es va fer ahir al migdia al barri vell, entre la Plaça del Vi i la Plaça de Sant Domènec. Els organitzadors calculen que hi van acudir unes 2.000 persones.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?