Sociedad

Una sentència obliga Ada Colau a posar la foto del rei Felip al Saló de Plens

La Delegació del Govern havia presentat un recurs contra la retirada de la imatge del monarca

El 23 de juliol de 2015, dos operaris municipals retiraven el bust del rei Joan Carles I del Saló de la Reina Regent de l'Ajuntament de Barcelona, després que l'equip de govern d'Ada Colau argumentés que així es resolia "una situació anòmala " perquè, Joa / EFE

Una sentència judicial obliga l'Ajuntament de Barcelona a penjar la foto del Rei Felip VI al saló de plens. La Delegació del Govern va presentar un recurs contra la decisió de l'equip d'Ada Colau de retirar la imatge del monarca i ara la justícia li dona la raó. El govern municipal ja ha anunciat que recorrerà la resolució judicial.

L'Ajuntament va retirar al juliol de 2015 el bust del Rei Joan Carles I del saló de plens i no el va substituir per cap altra imatge del monarca. L'alcaldessa, Ada Colau, va argumentar davant la Delegació del Govern que l'havien tret per substituir-lo per la imatge de Felip VI, però que no havien rebut les fotografies. Ja davant la jutge, l'Ajuntament ha defensat que ha és el plenari qui ha decidir la simbologia de la sala on es reuneix perquè així ho recull, des de finals de 2015, el Reglament Orgànic Municipal de Barcelona..

Però la jutge rebutja aquest argument i diu que per sobre d'aquest reglament estan les lleis estatals que diuen que la imatge del Rei ha d'estar al saló de plens. I per això conclou que l'Ajuntament està obligat a posar la fotografia del Rei Felip Vi "en un lloc preferent i d'honor" del saló de plens.

L'Ajuntament recorrerà aquesta sentència i manté que el símbols els ha d'aprovar el plenari. Però diferents grups de l'oposició li han demanat que compleixi la resolució judicial.

Una sentència obliga l'Ajuntament de Barcelona a penjar el retrat del rei

La sentència l'ha fet pública el president del grup del PP, Alberto Fernández Díaz, que ha dit que "Colau ha de complir la llei, les sentències judicials i respectar els símbols de l'Estat, la bandera d'Espanya i la Corona". La líder de Ciutadans, Carina Mejías, diu que les sentències s'han de complir i que "el compliment de la llei no és una opció, sinó una obligació". També el PSC ha anat en aquesta línia. El seu president, Jaume Collboni, ha lamentat que "en la primera part del mandat es veiés i visqués un excés de gesticulació" del govern de Colau.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00