Sociedad

Sànchez al·lega al Suprem que es vulnerarà la Constitució si s’impedeix la seva investidura

La defensa de Jordi Sànchez ha presentat recurs davant del Tribunal Suprem i acusa al jutge Llarena d'haver vulnerat els seus drets fonamentals amb intuïcions personals i riscos de futurs delictes improbables

Imatge d'arxiu de Jordi Sànchez / Getty Images

Barcelona

L'escrit de defensa de Jordi Sànchez, de 8 pàgines, se centra en la denegació del permís per anar al Parlament i ser investit. Es pregunta en quines dades es basa el jutge Llarena per afirmar que hi pot haver riscos d'ordre públic durant la sortida de Sanchez, i creu que és un judici basat en pura intuïcions personals del jutge.

Sobre la possible reiteració delictiva que defensava Llarena en el seu acte, la defensa de Sànchez es pregunta explícitament: En quin moment de la conducció se suposa que cometrà una nova sedició o rebel·lió? Que potser dins dels furgons policials que li traslladin al Parlament?

L'advocat diu que si el que pretén Llarena és sostenir que Sànchez podria cometre un nou delicte durant el seu discurs, vol dir que el jutge està passant per alt la inviolabilitat dels diputats reconeguda per la Constitució i l'Estatut.

Per tot això, assegura que s'estan vulnerant els drets a la participació política de Sànchez i l'accés a càrrecs públics perquè es denega a un diputat innocent per accedir a ser president. I afegeix que podria exercir el càrrec encara que estigués empresonat perquè les seves funcions són delegables.

Conclou que ponderant els motius a favor i en contra és tan aclaparador el resultat a concedir la sortida temporal que no són necessaris massa arguments.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00