Últimas noticias Hemeroteca

La meitat de víctimes d’abús sexual són menors d'edat

Ho denuncia l’ONG ‘Save The Children’ que també alerta que el 70 per cent de les denuncies acaben arxivades

()

El 70% de les denúncies d'abusos sexuals a menors acaben arxivades. Segons l'ONG ‘Save The Children’ la majoria es produeixen a casa, els nens han de declarar contra familiars seus i tenen por. I també que tal i com funciona el sistema judicial se'ls fa declarar moltes vegades

Al 2016 la meitat de les persones que van denunciar agressions i abusos sexuals als mossos eren nens. Van ser 960 denúncies que afectaven a infants. Estem parlant de tocaments o violacions, en la majoria de casos passava a casa, i els agressors eren els pares o familiars molt propers. El problema que detecta l'ONG és que només en el 30% dels casos hi ha un judici. La majoria de denúncies s'arxiven. Els motius els explica la responsable de l'entitat a Catalunya, Emily Rivas.

‘Save The Children’ demana que al currículum escolar es tractin amb molt deteniment les agressions i els abusos sexuals però també denuncien que el sistema que existeix per detectar casos no funciona. Creuen que només es coneix un 3% de tots els abusos sexuals a menors i és que encara avui Mossos mestres i metges segueixen sense compartir informació al registre unificat del maltractament infantil.

1 de cada 4 menors d'edat a Catalunya és pobre

Ni jubilats ni població adulta superen el 20% de pobresa. En canvi, amb els nens arribem al 25%. Entre els nens pobres catalans, dos de cada tres viuen en la pobresa més extrema, pobresa severa.

De fet el nombre de nens que viuen en el llindar més baix de la pobresa en dos anys ha crescut un 20%. I les conseqüències són que els nens més pobres tenen deu punts més d’obesitat que els rics, abandonen els estudis abans i tenen 5 vegades més risc de tenir una malaltia mental. Segons l'entitat, el govern català només inverteix un 0,8% del seu pressupost en infància, les altres comunitat de l'estat inverteixen el doble, i la mitjana d'Europa és el triple.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?