Últimas noticias Hemeroteca

Revisions oculars gratuïtes per prevenir el glaucoma

Coincidint amb el dia mundial del glaucoma, algunes clíniques fan revisions gratuïtes de la pressió intraocular, el principal factor de risc per patir aquesta malaltia del nervi òptic que provoca ceguesa

Aquest dilluns, coincidint amb el dia mundial del glaucoma, diferents clíniques han engegat una campanya de revisions oculars gratuïtes per prevenir aquesta malaltia del nervi òptic que provoca ceguesa.

El factor de risc més important del glaucoma és tenir una pressió intraocular alta, per això aquesta setmana l’equip de la clínica Barraquer farà revisions gratuïtes de la pressió dels ulls als mercats de Barcelona. I altres clíniques com la Fundació IMO oferiran també aquesta revisió gratuïta a les seves instal·lacions. Segons l’oftalmòloga Marta Mármol, especialista en glaucoma, només un diagnòstic a temps pot aturar els seus efectes. “Un cop detectat el glaucoma, no es pot curar, però sí aturar els seus efectes”.

Es calcula que entre un 2 i un 3% de la població pateix glaucoma, però la meitat no ho saben perquè aquesta malaltia no provoca molèsties fins que no està molt avançada. A banda de la pressió intraocular alta, també són factors de risc l’edat, la diabetis, els antecedents familiars o la hipertensió. Joel Suárez, oftalmòleg de l’Hospital General de Catalunya, explica que “el risc de patir glaucoma augmenta a partir dels 40 anys, sobretot en persones amb antecedents familiars”. Per això, a partir d’aquesta edat la recomanació és fer-se una revisió oftalmològica anual.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?